Justitia romana

Justitia romana este cea care sta la baza functionarii Romaniei ca stat de drept. In ce priveste interesele noastre personale, se poate spune ca asteptam si ne punem sperantele degeaba in aceasta daca nu avem dreptate legala. Nu conteaza nici in cea mai mica masura ceea ce noi consideram ca este corect moral, ci ceea ce prevede legea. Ceea ce noi nu intelegem este ca ea functioneaza pentru noi atata timp cat noi respectam regulile ei si nu propriile noastre reguli. Asa ca mitul potrivit caruia justitia isi mai face treaba numai pentru unii este nul. Justitia trebuie sa isi faca datoria pentru toti!

La ce se refera justitia romana?

Justitia romana se refera la un cumul de institutii, anume instante judecatoresti, parchete si altele asemenea, precum si la activitatea desfasurata de organele sale abilitate. Prin intermediul sistemului juridic, ni se asigura privilegiul de a fi aparati in fata nedreptatii sau a abuzurilor. Reprezinta garantia faptului ca ne bucuram de protectia drepturilor noastre si ca suntem considerati egali in fata legii. In fata unui conflict asupra unui drept, independent de optiunea noastra de avocat, justitia romana isi va face datoria fata de noi fara echivoc. Unii cred ca este mai important ce reprezentant din avocatura alegi, dar realitatea este alta. Degeaba iti angajezi o intreaga armata de avocati daca tu vrei sa ti se acorde dreptate fara niciun fundament legal. Justitia romana nu se ghideaza dupa faima sau onorariul avocatului, ci dupa temeiul pe care legea il prevede.

Justitia romana te poate neindreptati!

Dincolo de regula generala ca dreptatea se imparte cui o are, exista situatii cand aceasta regula paleste. Pacat este faptul ca nu sistemul este de vina, ci oamenii care trebuie sa o deserveasca. Daca un judecator a fost capabil sa iti refuze nejustificat un drept, desi legea si probele erau de partea ta, vina ii apartine. Aici este vorba intr-adevar de faptul ca, desi ai dreptate in plan legal, poti fi neindreptatit din pricina unui judecator corupt. Tocmai de aceea, datorita existentei a unor astfel de cazuri, oamenii tind sa nu aiba incredere in justitia romana si se tem ca pot pierde avand dreptatea in mainile lor.

[facebook_like_button]

[google+1]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]