Curtea de Apel

Pentru a intelege competenta unei Curti de Apel, trebuie sa pornim de la explicarea termenului de apel. Din fericire, internetul reprezinta o cale de a ne informa asupra acestui lucru, fara sa fie nevoie sa cerem explicatii de la avocat. Astfel, prin apel ne referim la o cale de atac ordinara pe care o putem exercita la Curtea de Apel prin care, datorita faptului ca este o instanta superioara fata de instanta care a pronuntat o prima hotarare in cauza noastra, se efectueaza o noua judecata, in care exista posibilitatea de a prezenta probe noi.

Functiile Curtii de Apel

Ca orice alta instanta, Curtea de Apel are ca principal rol rezolvarea cauzelor cu care este sesizata, in functie de competenta sa.Din punct de vedere practic, exercita o functie de control asupra hotararii primei instante care s-a pronuntat cu privire la cauza noastra.Prin noua judecata pe care se efectueaza, se asigura o analiza completa si corecta a cauzei. Tocmai de aceea nu trebuie sa ni se para surprinzator daca atunci cand solicitam diversi avocati, acestia nu reusesc sa obtina castig de cauza in fata primei instante, dar reusesc la Curtea de Apel.De asemenea, putem vorbi si despre o functie de reformare a Curtii de Apel, care se produce in cazul admiterii apelului si desfiintarii primei hotarari.

Conditii pentru a ne adresa Curtii de Apel

Pentru a putea exercita calea de atac la Curtea de Apel, este necesar sa se intruneasca anumite conditii: hotararea care s-a dat la prima instanta este cea atacata, aceasta sa nu fie definitiva, sa nu fie interzisa din punct de vedere legal atacarea acelei hotarari, iar cererea sa se faca in forma si in termenul pe care legea le prevede. Cu privire la cel care porneste calea de atac a apelului, este necesar ca acesta sa manifeste interes cu privire la aceasta posibilitate, tocmai prin intocmirea unei cereri in acest sens.

[facebook_like_button]

[google+1]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]