Tribunal

Cand vorbim despre tribunal ne referim la o instanta judecatoreasca, alta decat Judecatoria, care are si aceasta in competenta rezolvarea anumitor cauze legale. Diferenta nu consta doar in faptul ca au sedii diferite sau pozitii distincte in ierarhia judecatoreasca, ci este vorba despre principiul specialitatii. Fiecare instanta de tip diferit are alta competenta astfel incat se ocupa de procese de natura distincta si astfel sa se realizeze o structura de organizare bine definita, cu principii exacte. De regula, putem gasi un sediu de Tribunal in fiecare resedinta de judet, aflandu-se astfel la indemana noastra.Datorita evolutiei societatii si a faptului ca totul a capatat o mai mare complexitate, s-au format Tribunale specializate, cu scopul de a trata diverse materii in mod separat fata de celelalte Tribunale.

Ce sunt Tribunalele specializate?

Un astfel de Tribunal este specializat in functie de natura conflictului legal pe care il are in competenta. Necesitatea sa a rezultat din volumul extrem de stufos de procese, precum si din faptul ca era de inteles faptul ca judecatorul nu putea sa faca fata cu atatea domenii, astfel incat sa poata cunoaste atatea detalii. Acest lucru a determinat schimbari si la birourile de avocatura, unde au inceput sa apara cate un avocat pentru aceste domenii.In functie de domenii s-au creat: Tribunal pentru minori si familie, Tribunal comercial, administrativ-fiscal si asa mai departe. Prin urmare, diversi avocati s-au specializat pentru a putea rezolva aceste cauze.

Ce judeca Tribunalele?

Codul de procedura civila este cel care stabileste cauzele in care aceasta instanta este competenta sa judece. Drept exemplu putem enumera: procese si cereri privind creatia intelectuala si proprietatea industriala, nulitatea casatoriei, nulitatea adoptiei, repararea prejudiciile produse din cauza erorilor judiciare din procesele penale si asa mai departe.

[facebook_like_button]

[google+1]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]