Baroul de Avocati – prezentare generala

Cu privire la baroul de avocati, este important de precizat ca aceasta este o structura avizata, care apartine Uniunii Nationale a Barourilor din Romania. Profesia de avocat este una liberala in sistemul nostru de drept, in sensul ca orice persoana absolventa a unei facultati de drept poate hotari sa exercite aceasta profesie dupa admiterea in cadrul unui barou de avocati. De asemenea, orice avocat are dreptul de a-si selecta clientela, de a se implica in acele procese in are considera ca are sanse de castig sau se desfasoara cu referire la o anumita materie in care acesta este specializat.

Cum apelam la serviciile unui barou

Din punct de vedere organizatoric, in Romania functioneaza multe barouri de avocati, printre care putem mentiona in primul rand baroul de avocati din Bucuresti. In functie de zona in care locuim, putem gasi un barou si verifica lista sa de avocati. Din fericire, putem contacta de multe ori direct avocatul pe care ni-l dorim in mod direct, fara o vizita prealabila la barou, deoarece in majoritatea cazurilor avocatii si-au facut pagini de internet in care putem gasi cu usurinta datele de contact. In cazul in care nu cunoastem niciun avocat si dorim sa ne facem o parere, putem stabili telefonic o intalnire la sediul baroului pentru a fi indrumati sa facem o alegere in functie de specificatiile procesului pe care dorim sa il pornim sau din care facem parte.

[facebook_like_button]

[google+1]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]