Protectia Muncii

Protectia Muncii_001Analizand situatia din punct de vedere al ramurii dreptului, normele de protectia muncii reprezinta acele norme privitoare la convietuirea sociala care, indiferent daca sunt sau nu aduse la indeplinire prin puterea de constrangere a statului, reglementeaza comportamentul oamenilor care isi desfasoara activitatea in comunitati productive, si care stabilesc conditiile de efectuare a diferitelor operatiuni de folosire a echipamentelor destinate muncii pe care fiecare persoana o intreprinde. Astfel de norme de protectia muncii sunt implementate de ministerul muncii cu scopul de a exclude orice riscuri si de a urmari cu prioritate sa se respecte codul muncii.

Normele de protectia muncii

Normele de protectia muncii sunt o masura legislativa prin care se realizeaza protectia muncii, iar fiecare dispozitie se presupune a fi o masura de prevenire  a riscului accidentelor de munca. Prin urmare, rolul normelor emise de ministerul muncii este de a stabili masuri preventive pentru disparitia factorilor de risc. In acest sens, protectia muncii este urmarita indeaproape de inspectia muncii care se asigura ca activitatea de desfasoara conform cu codul muncii.  De asemenea, protectia muncii se realizeaza prin informarea si instruirea angajatului si a reprezentantilor. Deseori insa, desi se incearca o cat mai mare preventie, se produc accidente sau imbolnaviri, uneori datorita hazardului, alteori din pricina neatentiei sau oboselii.

Cu ce ne poate ajuta avocat dreptul muncii

Daca insa lucratorul este victima faptului ca nu a fost instruit corespunzator sau nu au fost respectate normele specifice, acesta poate apela la un specialist, avocat dreptul muncii, care sa il reprezinte. Tocmai datorita existentei dispozitiilor legale specializate in materie, orice  avocat dreptul muncii le poate invoca pentru a-l apara pe respectivul muncitor in fata legii. Un astfel de avocat este indispensabil in astfel de cazuri deoarece ne poate consilia si ajuta sa obtinem despagubiri pentru dauna produsa. Avocatul va fi in masura sa ne sfatuiasca si daca este cazul sa ne indreptam in justitie contra angajatorului sau poate obtine solutionarea problemei pe cale amiabila.

[facebook_like_button]

[google+1]

Citeste mai mult despre DREPTUL MUNCII

Intrebari si raspunsuri – DREPTUL MUNCII

[themify_list_posts limit=”3″ category=”5″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”list-post” orderby=”rand” ]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]