Codul Muncii

Codul MunciiCodul muncii este si a fost dintotdeauna una din cele mai dezbatute legi avand in vedere faptul ca mereu a reprezentat interes la nivel national. In acest sens, a fost adoptat codul muncii 2015, despre care putem vorbi ca este codul muncii actualizat. Codul muncii 2015 cuprinde in mare parte aceleasi dispozitii ca pana in prezent insa a venit si cu anumite reglementari noi pentru a putea intruni codul muncii actualizat.

Modificari in codul muncii

Acestea sunt modificari codul muncii care vin in sprijinul pietei muncii, cum ar fi spre exemplu faptul ca la nivel actual, codul muncii prevede acum ca zilele neefectuate care fac parte din concediul de odihna trebuie sa fie reprogramate daca este posibil. Alte schimbari la codul muncii sunt date de faptul ca absentele nemotivate sau concediile fara plata sunt scazute din vechime. Noul cod al muncii a incercat astfel sa introduca reglementari atat in favoarea muncitorului, cat si a angajatul pentru a echilibra cat mai mult balanta. Cu toate ca ne bucuram de codul muncii actualizat, in continuare se intampla sa se nasca diferende intre partile contractului de munca, in general pentru ca una din ele sau ambele nu respecta conditiile de indeplinire a obligatiilor din contract.

Angajatorul care nu respecta codul muncii

Astfel se ajunge de multe ori la process, iar angajatul si angajatorul se vad nevoiti sa se confrunte in fata instantei. In acest caz, cel mai indicat este angajarea unui avocat dreptul muncii care cunoaste codul muncii si poate, fie sa intermedieze o impacare amiabila a partilor, fie sa reprezinte respective persoana in instanta si sa o apere pe baza legilor care reglementeaza dreptul muncii. Daca va vedeti pus in aceasta situatie, aveti la indemana posibilitatea de a contacta un astfel de avocat prin intermediul cautarii pe internet, unde veti gasi mai multe site-uri cu avocat dreptul muncii, inclusiv descrierea experientei si a serviciilor pe care le ofera.

[facebook_like_button]

[google+1]

Citeste mai mult despre DREPTUL MUNCII

Intrebari si raspunsuri – DREPTUL MUNCII

[themify_list_posts limit=”3″ category=”5″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”list-post” orderby=”rand” ]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]