Legislatia Muncii

Legislatia Muncii_001Legislatia muncii este un ansamblul de masuri cu privire la respectarea conditiilor minime de desfasurare a activitatii profesionale, precum si de prevenire a riscurilor, protectia sanatatii si securitatea muncitorilor, cat si protectia angajatorului.Dreptul muncii este ramura de drept care se refera la  legislatia muncii , si nu numai. In mod obisnuit, ministerul muncii este cel care se ocupa cu elaborarea strategiei in ceea ce priveste dreptul muncii, stabilind reguli juridice obligatorii pentru angajat si angajator.

Legatura dintre legislatia muncii si ministerul muncii

In cea mai mare masura, statul, prin ministerul muncii, este cel care poate imbunatati cel mai bine conditiile de munca, prin intermediul ideilor pe care le poate introduce in legislatia muncii . Astfel de masuri privind dreptul muncii sunt reglementate prin Legea 319 din 2006 privind securitatea si sanatatea in munca, precum si prin norme de protectia muncii. Ba mai mult, la nivel actual, legislatia muncii impune ca toate societatile comerciale sa asigure angajatilor conditiile impuse de lege cu privire la protectia muncii, care include instruire in acest sens sau, in caz contrar, se expun la amenzi consistente. In ciuda reglementarilor destul de clare si stricte care alcatuiesc legislatia muncii , deseori ne lovim de faptul ca angajatorul nu ofera conditiile necesare sau, din contra, noi nu respectam conditiile la care ne obliga legea, acceptand sa lucram fara contract legal sau in conditii inadecvate.

Avocat legislatia muncii cunoaste toate detaliile legilor

Indiferent de situatie, putem apela la un avocat dreptul muncii pentru a ne explica ce drepturi ne ofera si ce obligatii ne impune legea. Daca avem senzatia ca ne sunt incalcate drepturile de catre angajator, sau ca angajatul nostru nu isi indeplineste obligatiile, un astfel de avocat poate face lumina si ne poate ajuta sa incheiem orice probleme legate de munca. In anumite cazuri, situatia poate fi destul de complexa, existand erori de ambele parti si neputandu-se ajunge la o intelegere. Astfel, partile ajung in fata instantei, nestiind in fapt care este solutia legala pentru problema lor. Avocatul are datoria de a-si consilia clientul in acest sens si de a-i spune care sunt sansele de castigare a unui eventual proces.

[facebook_like_button]

[google+1]

Citeste mai mult despre DREPTUL MUNCII

Intrebari si raspunsuri – DREPTUL MUNCII

[themify_list_posts limit=”3″ category=”5″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”list-post” orderby=”rand” ]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]