Litigii de Munca

Litigii de MuncaDe la inceputul existentei  societatii,  procesul muncii  este in continuu insotit de conflicte de munca care apar privitor la conditiile in care se presteaza munca. Astfel, in mod obisnuit instanta se confrunta cu procese avand ca obiect raporturi de dreptul muncii si litigii de munca, iar ca o consecinta au aparut profesionsti in calitate de avocat litigii de munca sau de avocat dreptul muncii. Este de la sine inteles faptul ca acest lucru este necesar prin faptul ca raporturile juridice de dreptul muncii au devenit din ce in ce mai complexe prin faptul ca trebuiesc respectate o multitudine de norme in litigii de munca.

Sa facem cunostinta cu avocati litigii de munca

Ca avocat litigii de munca, este necesara cunoasterea tuturor legilor si reglementarilor speciale privitoare la aceasta materie pentru a fi apt de a solutiona un litigiu complex. Este si cazul anumitor societati care se confrunta cu diverse probleme de litigii de munca referitoare la angajati sau care se vede nevoita sa concedieze din salariati datorita problemelor financiare, sau cazul unor angajati carora nu li se ofera conditiile negociate in contract. Ambele parti au dreptul de a-si angaja un avocat dreptul muncii in incercarea de a li se da dreptate in jusitie. Acelasi avocat dreptul muncii  poate veni si cu solutii alternative pentru rezolvarea de conflicte de munca. O astfel de solutie o poate reprezenta medierea prin care ambele parti pot ajunge la un consens prin renuntarea reciproca din pretentii si nu numai.

Rezolvarea de conflicte de munca

De asemenea, un avocat dreptul muncii  ne poate fi util intrucat, in cazul de litigii de munca, ne poate consilia si reprezenta in scopul de a sprijini cauza pe care o sustinem. In acelasi timp, este posibil sa consideram ca ne-a fost incalcat un drept, spre exemplu atunci cand suntem concediati, dar in realitate prevederile din contractul de munca sa prevada aceasta posibilitate. Asadar, odata cu consilierea putem afla de la un avocat legislatia muncii ca nu avem un temei legal pentru a inainta o actiune in justitie.

[facebook_like_button]

[google+1]

Citeste mai mult despre DREPTUL MUNCII

Intrebari si raspunsuri – DREPTUL MUNCII

[themify_list_posts limit=”3″ category=”5″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”list-post” orderby=”rand” ]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]