Inspectia Muncii

Inspectia MunciiInspectia muncii este autoritatea de stat din domeniul relatiilor de munca si securitate in munca. Aceasta institutie se afla in subordine la ministerul muncii, avand personalitate jurdica si un buget propriu finantat de la bugetul de stat potrivit Legii 108/1999 pentru infiintare si organizare Inspectia muncii republicata. La nivel national, sunt controlate toate tipurile de angajatori, cu privire la acordarea drepturilor si realizarea obligatiilor fata de muncitorii care isi desfasoara activitatea in baza unui contract individual de munca.

Inspectia muncii se ocupa cu activitate de control

Inspectia muncii se ocupa cu activitate de control, cu referire la identificarea si incetarea cazurilor de munca fara contract legal, respectarea obligatiilor asumate prin acelasi contract precum si a drepturilor salariatilor, referitor la executarea si incetarea contractelor de munca. De asemenea, Inspectia muncii are obligatia de a verifica sa se respecte masurile de protectie la locul de munca, daca s-au completat carnete de munca sau daca exista registru general de evidenta al salariatilor. In cazul nerespectarii dispozitiilor prevazute de legea in vigoare, ne putem adresa unui avocat legislatia muncii care sa ne ofere consiliere juridica in acest sens. Pentru aceast lucru, trebuie sa alegem unul din site-urile de profil de avocat dreptul muncii pe care sa il contactam.

Avocat dreptul muncii ne poate ghida

Este de la sine inteles faptul ca un avocat dreptul muncii este persoana cea mai in masura sa ne sfatuiasca in legatura cu ceea ce este de facut in continuare, adaptat cazului cu care ne confruntam. Indiferent ca este vorba despre un avocat litigii de munca sau un avocat codul muncii ori un avocat legislatia muncii, de fapt este vorba despre un avocat dreptul muncii care este capabil sa ne ghideze si sa ne reprezinte in justitie daca acesta este cazul. Asadar, putem apela la oricare din acestia pentru a se ocupa de cazul pe care il avem cu referire la raporturi de munca.

[facebook_like_button]

[google+1]

Citeste mai mult despre DREPTUL MUNCII

Intrebari si raspunsuri – DREPTUL MUNCII

[themify_list_posts limit=”3″ category=”5″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”list-post” orderby=”rand” ]


Avocati

[themify_list_posts limit=”2″ category=”1″ image=”yes” image_w=”350″ image_h=”141″ post_meta=”no” display=”excerpt” post_date=”no” style=”grid2-thumb” image_size=”full” orderby=”rand” ]