Dreptul Familiei

Dreptul familiei este alcatuit dintr-un cumul de norme care reglementeaza anumite raporturi personale si de patrimoniu care au ca izvor casatoria, adoptia si alte raporturi asimilate acestora privind anumite aspecte, in scopul apararii si consolidarii familiei, dar si alte raporturi nefaste precum procedura de divort. Cu alte cuvinte,  dreptul familiei reprezinta un ansamblu de norme juridice care se aplica relatiilor dintre persoanele care se unesc prin filiatie (spre exemplu raport intre mama si copil) sau prin casatorie. Prin urmare, dreptul familiei abordeaza casatoria, adoptia copiilor sau diverse chestiuni cu referire la raspunderea parintilor ( incredintarea copiilor si asa mai departe).

Codul familiei este legislatia de baza in materie

Cu privire la toate regulile care guverneaza domeniul de dreptul familiei, este de mentionat faptul ca legea cadru care are incidenta este codul familiei, care fixeaza dispozitii general obligatorii cu privire la chestiunile enumerate mai sus. De asemenea, reglementeaza si situatii conflictuale cu privire la familie si filiatie asa incat acopera o perspectiva larga a acestei arii de specialitate. In acest sens, au aparut pe piata avocat dreptul familiei sau avocat divort care sunt specializati pe problemele juridice legate de familie si au cunostinta si experienta necesare pentru a solutiona respectivele chestiuni legale.

Litigii de familie

Atunci cand apar probleme de familie care nu se pot solutiona pe cale amiabila, este de preferat sa apelam la serviciile unei persoane capabile sa ne poata asista si reprezenta in instanta. Din fericire, la nivel actual putem gasi avocati extrem de bine pregatiti pentru care un divort cu copii poate fi rezolvat fara niciun fel de problema. Ceea ce este extrem de important este sa ii spunem respectivului avocat dreptul familiei toate detaliile de care ar avea nevoie pentru a-si fundamenta cat mai bine pledoaria in fata instantei avand ca scop final o cat mai buna colaborare si atingerea unei solutii de succes.