Problema unui divort cu copii

Dincolo de semnificatia traumatica pe care o are un divort fata de o familie, un divort cu copii este cu atat mai tragic intrucat, de cele mai multe ori, produce repercursiuni si asupra copiilor din casnicie. Mai presus de impactul psihic pe care il atrage, un divort cu copii produce si o multitudine de efecte juridice. In acest caz, se stabilesc si alte raporturi fata de simpla impartire a patrimoniului familiei, si anume tutela copiilor, programul de vizita si altele asemenea. Trebuie retinut ca in aceste cazuri de  divort cu copil intereseaza mai mult atingerea interesului superior al copilului decat doleantele parintilor care se separa.

Se poate face si un divort cu copil si in acelasi timp un partaj?

In general, atunci cand ne adresam instantei cu o cerere pentru a pune capat unei casnicii, acesta se constituie intr-un capat principal de cerere. Prin aceasta cerere, putem face si alte solicitari precum acordarea tutelei copiilor si acordarea de pensie alimentara. Instanta va analiza ambele chestiuni in baza sesizarii noastre asa incat se va solutiona atat acel divort cu copil cat si partajul si acordarea de pensie alimentara, facand parte din acelasi dosar. Toate detaliile legate de modul in care putem proceda la obtinerea unor solutii convenabile le puteti afla din partea acelui avocat dreptul familiei pe care il alegeti sa va reprezinte.

Ce putem face in cazul unui divort cu copii?

Primul lucru pe care il puteti face in aceasta situatie este sa incercati sa va intelegeti amiabil cu viitorul fost sot. Cea mai indicata varianta este aceasta intrucat este mai putin dureroasa pentru copii. Daca lucrurile nu pot fi remediate si un divort cu copii este iminent, trebuie sa contactati un avocat partaj pentru a va reprezenta interesele. De asemenea, pentru a rezolva problema tutelei, un avocat divort va poate consilia asa incat sa ajungeti la varianta cea mai potrivita pentru viitorul acelor copii.